Сезонът на смокините

Откога чакаме да назреят смокините, за да си направим страхотна пица с балансирано сладко-солен вкус. И за наш късмет, зад блока, видиш ли, изникнало смокиново храстче. Даже родило и смокини. Ей така в бетона… Сигурно, ако бяхме засадили смокини щяха да умрат още преди да са порастнали, но в природата нещата просто се случват…

Та за пицата – това е пица с прошуто, моцарела и смокини. Признавам си, че тестото е от магазина, но трябваше да стане наистина бързо. Единствено си позволих да го индивидуализирам като го разточих и поръсих с маково семе.

 

Всичко останало е по-лесно от всякога. Просто намазахме пицата с доматена паста, разкъсахме моцарелата на големи парчета и разпределихме върху тестото. Прошутото навъртяхме на розички, а смокините разрязахме на четири и пръснахме по пицата. Хубаво е да се оставят две три свежи смокини за след изпичането. Вкусът става по-свеж.

_DSC0905

 

Пицата се пече на предварително загрята до 220°C фурна за около 10 минути на по-ниско, за да се изпече тестото, без да прегарят продуктите. Аз това не го направих както трябва и попрепекох пицата, с което изгубих сочността на моцарелата. Следващия път! Накрая след като пицата е вече готова и изпечена за повече разкош е добре да се поръси със зехтин и свежи листа босилек. Също се нарязват и останалите свежи смокини и се слагат сред всичко останало.

Ето го и резултата.

_DSC0913

_DSC0911

_DSC0934

 

RelatedPost


One thought on “Сезонът на смокините

  1. bg.mensolution.net Reply

    Най-накрая някой пише по темата,
    а не се опитва да овърта незнайно защо.
    Моля за още

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *