Мека светлина и летен полъх / Няколко предложения за фенери и свещници

7 вечерта. Лятото. Слънцето е тръгнало към своя залез, а въздухът се оцветява в цвета на безвремието. Перфектният момент. Най-хубавите часове на денонощието, когато денят се превръща в нощ. Бих искала това време никога да не свършва. Само, че тогава нямаше да се нарича време. Все пак има начини да се удължи усещането за уют, блаженство и лекота, въпреки че часът вече е 9. Моят най-верен начин за това е да се заобградя с източници на мека светлина на открито, на балкона или в двора. Да се излегна на удобно място и просто да съществувам.

В тази публикация ще покажа няколко варианта за осветление на терасата, някои от които могат да се направят и собственоръчно.


 

 

Хартиени фенери

_DSC9958

_DSC9933

_DSC9914

Ефекта от тази светлина е очевиден. Тези фенери купих от магазина, като свещите вътре се купуват отделно. Обикновени чаени свещи или каквито имате под ръка, стига да не излизат извън фенера. Не са подходящи за ветровито време, но в спокойните летни вечери е достатъчно само да разположите някоко фенера наоколо и да се отпуснете.


 

Фенери от метални кутии

Направата на фенери от метални кутии се състои от 4 лесни стъпки:

Untitled-1

 1. Разчертайте предварително формите по кутията и след това ги продупчете с бормашина или метално шило.
 2. С по-дебела тел и помоща на клещи извийте дръжки.
 3. Боядисайте кутиите според предпочитанието си. Аз използвах два цвята, за да постигна ефекта на “продиране” върху кутията.
 4. Сглобете кутията и сложете свещ вътре. Ефектът накрая е очарователен.

 

_DSC0428

_DSC0439


 

Импровизирани свещници

_DSC6300

Оглеждайте се добре вкъщи за потенциални материали за свещници. Винаги може да напълните малки бурканчета с някаква зърнена култура /в моя случай – с жито/ и да вържете декоративнa връв около бурканчето, за по-завършен вид. Малките бурканчета са подходящи за чаени свещи, а за по-големите свещи могат да се ползват и бутилки.

 

 

 

 

 

 

 

 

_DSC6293


One thought on “Мека светлина и летен полъх / Няколко предложения за фенери и свещници

 1. Динко Господинов Reply

  Браво Рая, прочетох всичо с интерес….много креативно, красиво и интересно поднесено.
  Оформлението е супер направено (браво на този, който го е правил, подозирам кой е :)) стилно и изчистено.
  Ще се радвам блога да се развие и да се превърне в любимо четиво на много хора.
  Идеята за разни хрумки за измайсторяване на полезни неща (DIY, как ги мразя тези чужди думи, които ни заливат отвсякъде) е много интересна и ще следя с интерес за нови и свежи идеи.
  Късмет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *